18 Oct

Blackjackturneringar online

Tycker du om att spela blackjack, men känner att du behöver lite variation? Då kan du fortfarande hålla dig till ditt favoritspel, men välja att spela mot andra deltagare i blackjackturneringar. Om du dessutom är duktig kan du ha en fördel mot de andra deltagarna och vinna stort på köpet.

När du spelar blackjack gör du det vanligen själv och mot en dealer, samtidigt som andra deltagare kan spela för sig själva i samma omgång. När du deltar i en blackjackturnering betalar du däremot en inträdesavgift och tävlar inte bara mot huset, utan också mot de andra deltagarna i turneringen.

Så här fungerar det

Till att börja med ska du hitta en spelsajt som erbjuder blackjackturneringar online och därefter betala en inträdesavgift till turneringen. Beloppet för det varierar från olika turneringar och spelbolag. De flesta turneringarna spelas därefter i olika utslagsomgångar, Vanligtvis spelar man i grupper om sex, där en eller två går vidare till nästa omgång.

Alla har lika många marker och den som har flest marker kvar efter ett bestämt antal händer vinner. Hur många omgångar som spelas beror på hur många ni är som deltar i turneringen. LeoVegas är en populär casinosajt som emellanåt arrangerar blackjackturneringar, men även Unibet och bet365 anordnar sådana ibland.

Tips inför en blackjackturnering

Själva spelet i en blackjackturnering fungerar på samma sätt som när du spelar blackjack själv mot en dealer, men se till att du alltid har klart för dig vilken variant av blackjack som gäller i turneringen. Vissa regler och insatser kan nämligen skilja sig mellan de olika varianterna som finns.

Viktigt att komma ihåg är också att din strategi kan se annorlunda ut än när du endast spelar mot en dealer. Nu har du nämligen fler motståndare att tänka på och det krävs att du håller koll på bland annat hur många marker de har kvar och hur de väljer att spela.