1 Feb

Spritblackjack

Nu kommer vi till min absolut favoritversion av blackjack, spritblackjack. Det är precis som det låter, ett spritspel. Ni vet, sånt där som man spelar på förfesten eller hemmafesten när man vill bli riktigt jäkla dyng fort som attan. Jag tror till exempel att snubben i klippet nedan skulle uppskatta att spela en ordentlig omgång spritblackjack.

Så vad behöver man för att spela en omgång rejäl spritblackjack? Först och främst så behöver man sprit. Vilken sort väljer man själv. Förslagsvis något som går att nubba typ baccardi razz, eller absolut citron eller liknande. Man avgör ju själv hur stark spriten ska vara. Första gångerna skulle jag nog banne mig rekommendera att man kör på starköl faktiskt. Det går nämligen väldigt snabbt och är man inte van att dricka sprit så kommer det sannolikt resultera i att man sitter vid bordet och dricker sina nubbar. Efter en halvtimme känner man ingenting och undrar vad det här är för skitspel, efter 45 minuter ligger man på toan och spyr. Så börja försiktigt. Det här är ett fenomenalt kul spel att köra men det är inte meningen att man ska sabba kvällen utan att det ska vara ett roligt sätt att komma i form på. Så första gångerna, kör med öl i nubbeglas istället för sprit. Eller så anammar man projektet varannan vatten eller något sådant.
Själva spelet går till så att man utser en som börjar som dealer av dom som spelar.

Reglerna fungerar ungefär som vanligt blackjack bara det att man inte satsar pengar. Dealern delar helt enkelt ut vanliga blackjack-händer och man kan stanna och ta kort precis som vanligt. Den, eller dom, som förlorar handen måste dricka sin nubbe. Eftersom dealern har en viss fördel i blackjack kan det vara smart att rotera var tionde minut eller liknande. Så att man turas om att vara dealer.

Så spelar man, hand för hand, och vinnaren, eller vinnarna av varje hand går fria och behöver inte dricka. Den eller de spelare som förlorar handen dricker sin nubbe. Hur man ska göra för dealern är lite svårt. Om man bara är en eller två spelare så är det inte några problem men om man blir fler spelare än så så kommer dealern i stort sett alltid vinna mot några spelare och förlora mot några. Man kan försöka hitta på speciella regler för att lösa det här men det enklaste är att, som föreslagits ovan, att rotera dealerjobbet. Vill man inte köra var tionde minut så kan man göra ett antal givar.