8 Feb

World Series of Blackjack

Trots att Blackjack är ett spel som handlar väldigt mycket om tur, samt att banken har en liten fördel mot spelarna, så har det genom tiderna funnits många olika blackjackturneringar där människor från världens alla hörn har fått möjlighet att visa att de är lite bättre än alla andra. Få har dock lyckats. Ett exempel är World Series of Blackjack var en tv-sänd produktion där världens främsta Blackjackspelare fick möjligheten att visa upp sina kunskaper för världen. World Series of Blackjack spelades in i 4 säsonger från 2004 till 2007.

Reglerna var förhållandevis enkla. Varje spelare började med $100,000 i marker. Minimibet var $1000 och maxbettet låg på $50,000. Sex kortlekar användes och varje spelare fick ett Burger King Power Chip (Det känns inte allt för avlägset att gissa att Burger King sponsrade turneringen). Det där Burger King Power Chip hade en viktig funktion. En spelare kunde när som helst använda sitt Burger King chip och växla in det för att byta ut ett kort när som helst. Kortlekarna innehöll också totalt två stycken knock out-kort. När ett av dessa kort spelades så åkte den spelare som hade minst marker kvar efter näst kommande spelomgång ut. Efter att första knock out-kortet spelats så höjs också minimibettet till $2500 och efter att det andra kortet har spelats blir det $5000 istället.

Spelare har möjlighet att överge sin hand och därmed få tillbaka halva insatsen. Om man inte har tillräckligt med marker för att nå upp till minimibettet så är man utslagen.

I Sverige har LeoVegas haft SM i blackjack ett par gånger. Tidigare så har man kvalificerat sig genom att spela valfritt Blackjack-spel hos LeoVegas. De 9 som gjort bäst ifrån sig har vunnit platser till finalen som spelas på Malta och där vinnaren från 50,000 kronor i prispengar. Om LeoVegas kommer att hålla Blackjack SM 2016 återstår att se, men man kan ju alltid hoppas. Då ska jag fan vinna!